Marko Županić

Moje Knjige

Krajem travnja 2014. godine imao sam momenat inspiracije. Ne znam kako, ali u mojoj glavi se pojavila ideja da napišem roman.

Nisam imao pojma apsolutno ništa o pisanju i objavljivanju romana. Hmm da, bila je to luda ideja.

Doduše, imao sam puno iskustva u pisanju za portale i blogove. Ali knjiga je nešto veliko, nešto što razdvaja obične tipkače novosti i prave autore.

U početku je sve bila zezancija s prijateljima. No, u mojim se mislim stvarala vizija mojeg prvog romana.

Sjećam se dana kada sam napisao svoju prvu stranicu romana. Bio sam jako uzbuđen. Nisam ni slutio kakav me maratonski posao očekuje da bih stigao do zadnje stranice.

Dan za danom moje vizure zapletene ljubavne radnje polako su stasale u smisleno štivo. Iako me pisanje do dugo u noć uvelike umaralo, odlučio sam završiti jedan od najvećih projekata u mojem životu.

Nastao je tako moj prvi ljubavni roman naziva “My Reason is Love”

Službeno, roman je objavljen dan nakon Božića 2014. godine. Odnosno, 26.12., što je za mene postao vrlo simboličan dan kojeg ću se s osmjehom sjećati do kraja svojeg života.

My Reason is Love


knjiga marko zupanic book

Radi se o ljubavnom romanu u kojem se glavni likovi ne bore s ljubavnim problemima, već s problemom epidemije Ebole. Naime, godina u kojoj je nastao roman bila je pod prijetnjom epidemije. Cijeli je svijet strepio da se ta opasna zaraza ne proširi i ubije pola čovječanstva. Srećom to se nije dogodilo.

Glavni lik romana je doktor koji radi u bolnici za vrijeme Ebole, te neko vrijeme uspješno odolijeva zarazi. Sukobljava se sa svojom ljubljenom oko činjenice da napusti doktorsku službu na neko vrijeme, kako se ne bi zarazio.

Nakon nekog vremena stvari se počnu komplicirati jer se i kod njih pojave simptomi zaraze. Nastaje prava drama u kojoj nažalost neki od likova ne uspiju izvući živu glavu.

Da bi saznao tko je preživio, a tko nije, morat ćeš se zaputiti na Amazon i kupiti knjigu koja je trenutno na sniženju.

Ovim romanom u prvi sam plan gurnuo opasnost zaraze koja nam prijeti u mnoštvu različitih oblika posljednjih desetljeća. Iako smo u medicini razvili jako dobre sustave zaštite od boleština, problemi su i više nego prisutni. Problem je što cijeli svijet nije na istoj razini napretka, pa manje razvijene zemlje postaju žarišta takvih epidemija.

Druga stvar koje je posebno naglašena u romanu su međuljudski odnosi. Ljudi su u zadnjim dekadama izgubili manire kvalitetnog ponašanja. Sve više raste netrpeljivost i mržnja, a sve je manje stvarnih prijateljskih odnosa. Vrijeme je da se promijenimo.

Knjigu ‘My Reason is Love’ možeš preuzeti ovdje!

Moja avantura pisanja se nastavlja. Trenutno radim na nečem novom, čije detalje ćeš saznati tijekom 2017. godine.

Da bi postao bolji, pisao bolje i kvalitetnije, moram ćuti tvoje mišljenje. Molim sve koji su pročitali bilo koje od mojih pisanih djela da mi ostave feedback na email: kontakt@markozupanic.hr ili da me kontaktiraju putem društvenih mreža.

Tvoje mišljenje mi zlata vrijedi. Stoga, molim te da ga podijeliš sa mnom 😀