Marko Županić

Najbolji blogovi i blogeri

Želiš znati koji su to najbolji blogovi koje je pametno pratiti? Zanima te koji blogeri stvaraju sjajan sadržaj vrijedan pažnje? Interesira te blogerska scena i trebaš savjet koji blog početi pratiti?

Predstavljam ti svoju listu najboljih blogova koje pratim i za koje smatram da zaslužuju tvoju pažnju. S obzirom na to da već godinama pratim blogersku scenu, smatram da je ova lista itekako korisna posebice ako te interesiraju područja poput osobnog razvoja, pokretanja biznisa i digitalnog marketinga. Obožavam čitati blogove, a na listi ispod meni najbolji blogovi poredani su tako da su prvo blogovi i blogeri koje često pratim, a pri dnu su blogovi koje nešto rjeđe posjećujem.

TeaTime.com.hr

Tea Zavacki

self-improvement

TeaTime je fantastičan domaći blog koji je posvečen temama osobnog razvoja, ali u pogledu biznisa. Dakle, savjeti su namijenjeni pojedincu koji se želi kvalitetno pozicionirati u poslovnom svijetu. Odlična Tea na vrlo zabavan i poučan način prenosi zanimljive teme i ovo mi je jedan od najdražih domaćih blogova koje pratim.

   Pogledaj blog   

Jovanamiljanovic.com

Jovana Miljanović

biznis & self-improvement

Jovana Miljanović je fenomenlana domaća blogerica, a mnogi joj pripisuju i titulu najbolje regionalne blogerice. Jovana ima bogato iskustvo blogiranja, ali i digitalnog poslovanja, koje vrlo vješto prenosi na svoje fanove. Na blogu su pokrivena mnoga podučja kvalitetnog života, a fokus je uglavnom stavljen na razvoj biznisa.

   Pogledaj blog   

Štikla kafa kravata

Ana-Marija & Saša

putovanja

Kada bih trebao izdvojiti meni najbolji regionalni travel blog, mislim da nema nedoumica da se radi upravo o Štikla kafa kravata blogu. Ana-Marija i Saša par su koji putuje svijetom, a svoje travel avanture vrlo detaljno i kvalitetno bilježe putem raznih internet platformi. Ako trebaš inspiraciju za putovanje, svakako baci pogled.

   Pogledaj blog   

Problogger.com

Darren Rowse

blogiranje

Problogger je prvo mjesto gdje trebaš potražiti informacije o online biznisu, marketingu ili blogiranju. Darren Rowse je bloger već 20-ak godina i njegov blog slovi za jedan od najboljih u području blogiranja. Mnoštvo kvalitetnih informacija i provjerenih taktika mogu ti pružiti sjajan uzlet u blogerskoj ili poslovnoj karijeri.

   Pogledaj blog   

Neilpatel.com

Neil Patel

blogiranje & marketing

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u online oglašavanju. Svoje kvalitetne savjete Neil redovito objavljuje na svojem blogu, olakšavajući tako mnogima putovanje kroz zamršene staze online marketinga. Na blogu možeš pročitati savjete vezne uz SEO, content marketing, email marketing, social media marketing, itd.

   Pogledaj blog   

Istokpavlovic.com

Istok Pavlović

marketing & digitalni biznis

Istok je zaljubljenik u marketing i digitalno poslovanje, što se jasno može iščitati iz njegovog bloga. Naime, Istok na blogu piše o raznim temama iz svijeta marketinga, a super stvar je što teme prezentira vrlo kvalitetno. Njegovi sveobuhvatni tutorijali svakom čitatelju daju potrebne informacije za usavršavanje poslovanja.

   Pogledaj blog   

Kruzovi.com

Adriana & Vedran Karuza

putovanja s djecom

Regionalna blogerska scena bogata je i za ovaj fantastičan blog o obiteljskim putovanjima. Adriana i Vedran putuju sa svojom nekoliko godina starom djevojčicom diljem svijeta, a svoje utiske i iskustva prepričavaju putem vlastitog bloga. Ako trebaš kvalitetan putnički savjet ili tražiš inspiraciju za putovanje, ovo je blog  za tebe.

   Pogledaj blog   

Fitt by Nada

Nada Piliškić

prehrana & trening

Fitt by Nada je jedan od najposjećenijih regionalnih blogova, a to je s razlogom tako. Naime, ovaj blog donosi hrpu kvalitetnih savjeta iz svijeta prehrane i zdravog života i stasao je u nezaobilaznu destinaciju svih koji žele živjeti zdravo. Iako je zdrava prehrana česta tema mnogih blogera, Nada u tom segmentu briljira.

   Pogledaj blog   

Uvrnuti Šotovi

Marta & Mirta

život & odnosi

Marta i Mirta su dvije frendice koje su svoj YouTube kanal pokrenule tek u prvoj polovici 2017. godine, a danas imaju oko 100.000 pratitelja na toj video mreži. U svojim video uradcima na zabavan način rješavaju probleme muško-ženskih odnosa, ali i sve srodne teme. Uz pregršt smijeha, možda ponešto i naučiš.

   Pogledaj vlog   

Smart Passive Income

Pat Flynn

digitalni biznis

Ako te interesira kako zarađivati na internetu, pred tobom je jedan od najboljih blogova u tom području na svijetu. Pat je stručnjak za digitalni biznis, a u svojim aktivnostima redovito promovira ideju pasivne zarade. Na vlastitom primjeru jasno pokazuje kako se novac (i to puno novca) može zarađivati i kada spavaš.

   Pogledaj blog   

Shhhefica.com

Tanja Džido

biznis & osobni razvoj

Nisam siguran da li Tanja svoju web stranicu smatra blogom ili portalom, ali za mene je ona uvijek bila fantastična blogerica. Njezina sjajna životna priča, gdje se uz malo hrabrosti zaputila na poduzetničku avanturu, inspirira žene diljem regije. Tanja stvara odličan sadržaj, koji istovremeno čitatelje educira, ali i motivira na djelovanje.

   Pogledaj blog   

Tim.blog

Tim Ferriss

biznis & osobni razvoj

Tim je prije 10ak godina napisao knjigu 4-satno radno vrijeme, koja je dobrano usmjerila moj životni put. Njegovu knjigu smatram jednom od najboljih knjiga koje sam pročitao u životu, a ovaj blog samo je nastavak cijele priče. S obzirom da je Tim investitor i poduzetnik, blog je uglavnom fokusiran na ta dva područja.

   Pogledaj blog   

Arhivanalitika.hr

Velimir Šonje

ekonomija & biznis

Velika prevrtanja u poslovnom svijetu u regiji inspiracija su Velimiru za stvaranje njegovog zanimljivog bloga. Na blogu možeš pročitati novosti vezane uz poslovni svijet, upravljanje biznisom, ali i  komentare aktualnih političkih događanja. Velimir pokušava složene procese i zakone, prikazati na razumljiv i jednostavan način.

   Pogledaj blog   

Waitbutwhy.com

Tim & Andrew

osobni razvoj & biznis

Blog jednostavnog dizajna, ali fenomenalnog sadržaja. Pregršt obrađenih tema koje otkrivaju sve one male tajne koje našu svakodnevicu čine takvom kakva jest. Ekipa s bloga trudi se redovito svoje savjete potkrijepiti istraženim činjenicama i uspijevaju složiti zabavne, no vrlo edukativne članke na blogu.

   Pogledaj blog   

Garyvaynerchuk.com

Gary Vaynerchuk

osobni razvoj & marketing

Ako se aktivno služiš društvenim mrežama, veća je vjerojatnost da si negdje susreo/la Garyja, nego da ga nisi susreo/la. Gary je predvodnik marketinških stručnjaka za društvene mreže i jedna od najeksponiranijih osoba na svijetu. Nisam njegov veliki obožavatelj (jer ‘iskače svugdje’), ali blog vrijedi pogledati.

   Pogledaj blog   

Backlinko.com

Brian Dean

marketing & digitalni biznis

U slučaju da želiš visoke pozicije na Google tražilici, Backlinko je pravo mjesto za tebe. Naime, tematika bloga gotovo u potpunosti je posvećena kvalitetnom rangiranju na Google tražilici, a sve je vrlo vrijedno potkrijepljeno video materijalima. Edukativan blog, koji je kvalitetan izvor informacija SEO stručnjacima.

   Pogledaj blog   

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Prihvati Read More